De ongeschreven regel  van samenwerken

Lukt het een beetje met samenwerken op je werk? Je ontkomt er niet aan dat je op je werk mensen tegen komt, die niet allemaal je vriend zouden zijn, buiten het werk. Met sommigen gaat samenwerken als vanzelf, maar met die irritante, altijd zogenaamd grappige, bemoeizuchtige, koppige, dominante collega is het elke dag weer een hele toer. Elkaar wat ontlopen, vermijden helpt. Voor even. Je komt elkaar vroeg of laat weer tegen. Of te wel, wat nu? Het ligt natuurlijk altijd aan die ander als de samenwerking niet lekker loopt. En we houden graag privé en werk gescheiden, toch?

Het is de ongeschreven regel van samenwerken, die je telkens weer terugbrengt naar dit soort situaties.

De belangrijkste regel is: de ander is met hetzelfde thema bezig als jij. Al ziet het er iets anders uit. Dat thema dat staat te wachten op persoonlijke groei. Dat wacht tot jij dat punt oppakt. Dat thema dat, als je het vermijd, je weer terugbrengt, totdat je de les hebt ingezien en hebt geleerd.

Oftewel: de collega, die je het meest irriteert, die jou het minst ligt, die het bloed onder je nagels vandaan haalt is je grootste leraar.

Als je deze regel gaat toepassen op het samenwerken, dan is prettig samenwerken het resultaat. Samenwerken, waarbij je je niet langer stoort aan die ander, de positieve kanten van die ander beter kunt gaan zien en kunt gaan inzetten.

Durf jij in die spiegel te kijken?


Copyright 2018 - Vredeman & de Vries | Algemene voorwaarden | Privacystatement